De DSFW richt zich op het tonen van de meest unieke, actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzame mode. Onze focus ligt niet op het showen van de nieuwste fashion trends, van het aankomende seizoen, zoals de reguliere Fashion Weeks. We richten ons op het inspireren en activeren van consumenten in het maken van duurzame keuzes. We delen kennis en tips over long-lasting gebruik van je kleding. We zijn een creatief community platform waarin iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren om anderen het gevoel te geven dat duurzame mode voor hen toegankelijk en relevant is.

ONZE KERNDOELEN:

  1. Het verstrekken van informatie over de sociale- en milieu impact binnen de mode-industrie. En tegelijkertijd informatie te vergaren over mogelijke belemmeringen om te verduurzamen.
  2. Het vergroten van de bewustwording over duurzame alternatieven en het maken van duurzame keuzes bij de aanschaf maar ook tijdens het gebruik van je kleding. Plus wat te doen wanneer je erop uitgekeken bent.
  3. De branche een mooi, positief platform te bieden om ontwikkelingen de te delen met modeliefhebbers e.a. consumenten.
  4. Het inspireren van een breed scala aan mensen om deel uit te maken van de duurzame modebeweging.
  5. Mensen in staat te stellen hun invloed in te zetten om de mode-industrie naar een duurzamer model te brengen

De DSFW is een initiatief dat geleid wordt door een community van bevlogen (duurzame) modeliefhebbers. Het is een stichting zonder winstoogmerk, dat in de kern draait om samenwerking. Het draait om het delen van onze kennis en kunde, maar ook om het transparant zijn over onze uitdagingen. Dit met als doel de mode-industrie te hervormen.

Jij kan hier deel van uitmaken. De DSFW gaat over jou en je relatie tot mode. Iedereen kan deelnemen aan ons programma. Je kan ook participeren in de organisatie van programma-onderdeel. Neem contact met ons op, om erachter te komen hoe je kunt participeren.