Sus & So in de DSFW

Sus & So in de DSFW

Kom naar Sus & So in de Dutch Sustainable Fashion Week

Sus & So vraagt in de Dutch Sustainable Fashion Week (5 tot 14 oktober) aandacht voor eerlijke en duurzame mode. In onze winkel aan de Bussumerstraat in Hilversum organiseren wij op woensdag 10 oktober een kledingruilfeest en op donderdag 11 oktober een kleding repair café.

De mode-industrie is na de olie-industrie de meest vervuilende industrie ter wereld. De gangbare teelt van katoen vergt veel water, kunstmest en enorme hoeveelheden pesticiden. Ook aan de productie van andere textielsoorten kleven veel nadelen, polyester draagt bijvoorbeeld bij aan de Plastic Soup en viscoses vergen grote hoeveelheden chemicaliën. Daarnaast zijn er in de mode-industrie veel sociale misstanden.

In de Dutch Sustainable Fashion Week, die niet toevallig samenvalt met de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober, wordt aandacht besteed aan het verschil dat duurzame mode maakt.

Sus & So probeert door de verkoop van eerlijk geproduceerde kleding van biologische en/of gerecyclede materialen een positieve verandering teweeg te brengen. Maar we willen mensen ook aan het denken zetten over het gebruik van kleding: wat heb je echt nodig, wat kun je doen om miskopen te voorkomen, wat kun je doen met kleding die je niet meer draagt en wat kun je doen om nog langer plezier van je kleding te hebben?

 

Kledingruilfeest

Op de Dag van de Duurzaamheid organiseren wij een kledingruilfeest in onze winkel. Neem op woensdagavond 10 oktober kleding of accessoires die je niet meer draagt maar nog wel mooi zijn, mee naar onze winkel. Wij hangen alles op en dan kan het ruilen beginnen.

Zie je iets moois, dan hang je daar een kaartje met je naam op. Als iedereen alles heeft gezien en gepast, wordt er gedobbeld om de items waar meer gegadigden voor zijn. En zo gaat eigenlijk nooit iemand met lege handen naar huis, tenzij dat juist je bedoeling is (in het kader van ont-spullen)!

 

Repair Café

Op donderdagavond 11 oktober organiseren wij in samenwerking met het Repair Café Hilversum een kleding reparatie avond. Op deze avond kun je gratis kleine reparaties laten uitvoeren aan je kleding.

Heb je een (motten)gaatje in je favoriete vest, een winkelhaak in de winterjas of een scheur in een broek? Doe het kledingstuk niet weg, maar kom er mee naar de kledingreparatie-avond. Als je goed kijkt hoe de ervaren medewerker(s) van het Repair Café te werk gaan, dan kun je het later misschien wel zelf!

Wat verstaan we onder kleine reparaties? Naast het repareren van gaatjes denken we aan het vastzetten van losse naden en andere stiksels, een losse voering of een knoop (graag zelf meenemen). Het is niet de bedoeling dat je een nieuwe rits in je jas wilt laten zetten, of een broek wil in laten korten. De medewerker(s) van het Repair Café laten het weten als zij inschatten dat de reparatie te veel tijd kost voor deze avond.

 

Kledingruilfeest: wo 10-10-2018 19.30-22.00 uur in de winkel van Sus & So aan de Bussumerstraat 69 C-D

Kleding Repair Café: do 11-10-2018 19.30-21.30 uur in de winkel van Sus & So aan de Bussumerstraat 69 C-D

Voor meer informatie bel met Jitske Draisma op 035-7370321 of mail naar jitske@susenso.nl

www.susenso.nl

21 septemberComments Off
Comments

Comments are closed here.