Team

De DSFW is het werk van een klein team van bevlogen vrijwilligers, die zich allemaal inzetten om ons allemaal te mobiliseren en in staat te stellen duurzame keuzes te maken. Om het bestaande modesysteem de rug toe te keren en duurzaamheid relevanter, toegankelijker en inclusiever te maken.

CECILE SCHEELE

Founder/General Manager

De DSFW is ontstaan vanuit haar passie, om de duurzame transitie in de modeindustrie te bespoedigen. Zij werkt al meer dan 10 jaar aan duurzaamheid in deze sector, en daarvoor in andere sectoren.  Vanaf 2011 runt zij haar duurzame importbedrijf Goodbrandz, waarbij zij retailers enthousiasmeert om meer duurzame labels in hun winkel te verkopen. Zij geeft trainingen aan winkelmedewerkers om hun kennis te vergroten, ze heeft de duurzame modebeurs SoulSalon opgericht en runt sinds 2016 het online platform InspiringStories.nl. In 2014 richtte zij de Dutch Sustainable Fashion Week op om duurzame mode relevanter, toegankelijker en inclusiever te maken voor consumenten. Ze ontdekte dat retailers de relevantie niet zagen om hun aanbod te verduurzamen, omdat er geen vraag naar was. Door consumenten bewuster te maken, hoopt zij dat retailers en consumenten gezamenlijk bijdragen aan deze verduurzaming.

“ Consumenten zijn niet verantwoordelijk voor de huidige staat waarin de mode-industrie zich bevindt, maar ze hebben wel de macht om als katalysator de verandering aan te jagen. Zij supporten bedrijven met hun portemonnee.  Door bewuster te kopen en duurzamere producten aan te schaffen kunnen zij verandering stimuleren.”

ALEXANDRA LINN

Programmamanager Jongeren

Alexandra heeft een jarenlange achtergrond in de mode-industrie en werkte o.a.voor verschillende modemerken. Alexandra is gepassioneerd over het ondersteunen van verandering in de mode-industrie en het omarmen van duurzamere manieren van leven en kleden. Zij gelooft dat kleine dagelijkse veranderingen echt een verschil kunnen maken in het verminderen van onze impact op mens en milieu en dat duurzaam leven deel kan uitmaken van ieders leven, op wat voor een manier dan ook.

Alexandra zet zich bij uitstek in om jongeren te informeren en enthousiasmeren in het maken van duurzamere keuzes. Zij zet jaarlijks een breed en inspirerend programma neer binnen de DSFW, samen met verschillende partners met het gemeenschappelijke doel om duurzame verandering teweeg te brengen.

CHANEL TRAPMAN

Programmamanager Awareness

Chanel Trapman biedt creatievelingen die bijdragen aan een groenere wereld een podium. Deze verhalen deelt ze via haar platform MUMSTER. Als videograaf weet Chanel als geen ander hoe je een boodschap overbrengt door middel van beeldvorming. Neem daarom ook een kijkje op haar Instagram, waar zij prachtige outfits toont.

In de onderstaande gastblog licht Chanel toe wat haar aan heeft gezet om duurzamer te leven en geeft ze een aantal adviezen die jou kunnen helpen om ook deze stap te maken.

BAREE DE KRUIJF & ANAÏS ROUZIC

Webdesign & Social graphics

Ieder jaar staan wij paraat voor de DSFW. Voornamelijk op het gebied van de inrichting van de website van de DSFW en invulling van de social media.

Indien u vragen heeft over het gebruik van de website of misschien tips, aarzel niet om ons een berichtje te sturen: baree@barhey.nl0627202646

Adviescommissie

null

Cecile Scheele

Oprichter & Uitvoerend bestuurslid

Cecile Scheele is Founder van de Dutch Sustainable Fashion Week. Daarnaast is zij onder andere Founder van Soul Salon, InspiringStories en Goodbrandz, allemaal initiatieven ten behoeve van het verduurzamen van de modebranche.

null

Jolande Sap

Voorzitter

Jolande Sap is econome en oud-politica. Ze was van 2008 tot 2012 lid van de Tweede kamer, waarvan de laatste twee jaar fractievoorzitter van GroenLinks. Jolande zet zich vanuit verschillende commissaris- en bestuursfuncties in voor de verduurzaming van bedrijfsleven en samenleving

null

Ewa Skotnicki,

Vice-voorzitter

Ewa Skotnicki is Head of Brand bij Fairphone.

null

Jan van der Horst

Penningmeester

Jan van der Horst is ondernemer en bestuursadviseur, was tot 1 april 2016 groep directeur corporate affairs bij Vlisco Groep en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor MVO beleid. Daarvoor was Jan werkzaam als advocaat in de ondernemingspraktijk en als project officer bij World Food Program.