OFFICIAL OPENING 2017: Talking Trash Fashionshow

OFFICIAL OPENING 2017: Talking Trash Fashionshow

Reserveer nu een ticket voor de Dutch Sustainable Fashion Week Opening Show: Talking Trash! De high fashion show toont designs van young en established designers, gemaakt van gerecycled huis-, tuin- en keukenafval.

De boodschap van deze DSFW is dat de enorme afvalberg op onze planeet alleen maar groeit, en dat we hier met z’n allen wat aan kunnen doen door bewuster te consumeren maar ook onze spullen te hergebruiken.

De kledingindustrie is een enorme vervuiler. Na de olie-industrie is dit de meest vervuilende industrie ter wereld. Dit door het gebruik van enorme hoeveelheden chemicaliën, maar ook door het enorme afval wat het veroorzaakt. Eenderde van de kleding die geproduceerd wordt beland niet eens in onze garderobe en wordt dus nooit gedragen.

Een grote uitdaging is dus recyclen en het hergebruik van materialen. Designers als Danya Wevers, Map Renes, Monique Collignon, Hans Ubbink, Judith van Vliet en Hellen van Rees laten spectaculaire designs zien van o.a. chipszakken, zalmhuiden, petflessen en theezakjes.

Afbeeldingsresultaat voor hans ubbink   Afbeeldingsresultaat voor monique collignon   

Hans Ubbink                       Monique Collignon      Judith van Vliet

   

Hellen van Rees              Danya Weevers                Map Renes

De DSFW vraagt aandacht voor duurzame mode. Dit doet zij in samenwerking met Marie-Claire, Urgenda, InspiringStories.nl, verschillende gemeenten, modezaken en organisaties die in deze week aandacht besteden aan duurzame mode.

Voor de openingsshow zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
We zien jullie graag op 5 oktober om alle ontwikkelingen in duurzame mode te vieren!

 

14 septemberNo comments

Geef een reactie