Re-use Day

Het Goed en DSFW laten zien dat duurzaam kleding kopen ook anders kan

Vrijdag 25 september as. organiseert Het Goed kringloopwarenhuizen in samenwerking met de Dutch Sustainable Fashion Week (#DSFW) voor het eerst een speciale dag helemaal in teken van tweedehands kleding, de Re-use Fashion Day, met als uitzondering dit jaar, volledig online. Re-use, re-style en re-cycle van kleding, daarmee willen ze mensen bewust maken van het belang van het doorgeven van herbruikbare kleding en daarbij ook inspireren als het gaat om hoe leuk (en dankbaar) het is deze tweedehands mode te dragen.

Dat Nederland hergebruik van kleding steeds meer omarmt laten de cijfers zien. Afgelopen jaar werd bij Het Goed bijna 870.000 stuks tweedehands kleding verkocht. Dat gebeurt niet alleen omdat het duurzamer is dan nieuwe kleding, maar ook omdat het goedkoper is en extra mogelijkheden biedt om een eigen stijl te creëren. Voor jong en oud. Kleding dragen met een goed gevoel.

Genoeg redenen om tijdens de zevende editie van de Dutch Sustainable Fashion Week (#DSFW) van 22 t/m 26 september niet alleen aandacht te hebben voor de noodzakelijke verduurzaming van de kledingbranche, maar ook de aandacht te richten op het verlengen van de levenscyclus van kleding door hergebruik. En daarvoor is de consument hard nodig.

Duurzame mode helpt

Er is alle reden om meer kleding te hergebruiken. De kledingindustrie behoort tot de meest vervuilende bedrijfstakken ter wereld. Een kwart van alle pesticiden in de landbouw wordt gebruikt in de katoenteelt. Textiel is goed voor tien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Bijna de helft van de afvalwaterproblemen in de wereld heeft te maken met de textielproductie. Een zesde van de wereldbevolking werkt in de kledingindustrie, met name in ontwikkelingslanden tegen lage lonen. Bovendien heeft de wereldwijde corona-crisis juist deze groep mensen hard getroffen.

Onderwijl neemt de kledingconsumptie toe. Wereldwijd staat de teller op zo’n 100 miljard nieuwe kledingstukken per jaar. Die kledingstukken dragen we de helft minder lang dan 15 jaar geleden. Terwijl ze nog heel goed zijn her te gebruiken.

Bijzondere outfit hoeft niet nieuw te zijn

Het Goed nodigt iedereen uit om met eigen ogen te zien dat een bijzondere outfit niet nieuw hoeft te zijn. Tijdens de Re-use Fashion Day kan de consument online inspiratie opdoen om daarna zelf op ontdekkingstocht te gaan door de winkels. Voor dames, heren en kinderen, voor elk wat wils. Duurzaam staat iedereen goed.

Op zoek naar samenwerking

Binnen de modebranche werkt Het Goed al samen met modehuis Berden. Klanten kunnen bij Berden hun herbruikbare kleding inleveren en ontvangen korting op hun nieuwe aankoop. Dit wil Het Goed graag met meer retailers in de modebranche organiseren. Dus bent u retailer in de modebranche en op zoek naar een partner om een bijdrage te leveren aan deze manier van verduurzamen, neem dan contact op met Het Goed.

Samen op weg naar een mooiere wereld.

Websites:

www.hetgoed.nl 

http://www.bared3.sg-host.com/

Facebook

https://www.facebook.com/hetgoedkringloopwinkels

https://www.facebook.com/inspiringstoriesdsfw

Instagram

https://www.instagram.com/hetgoed/

https://www.instagram.com/dutchsustainablefashionweek/