Veja komt met ‘allereerste’ ecologische sportschoen

Veja komt met ‘allereerste’ ecologische sportschoen

Bestaande uit ruim 50 procent biologisch materiaal, en geproduceerd zonder chemicaliën en tegen een “eerlijk loon”. Veja lanceert vandaag de Veja Condor, de “allereerste ecologische sportschoen op de markt”. Dat laat het veganistische schoenenmerk weten in een persbericht.

De Veja Condor, voorzien van een prijskaartje van 130 euro, is grotendeels geproduceerd met hergebruikt materiaal. Zo bestaat de bovenkant uit gerecyclede plastic flessen. Ook is gebruikgemaakt van materialen zoals wild rubber uit het Amazonegebied, organisch katoen en rijstvlies. De schoen wordt vervaardigd in Brazilië en Frankrijk.

Met de lancering van de Condor zet Veja niet alleen een eerste stap in de sportmodebranche, maar hoopt het ook een steentje bij te dragen aan het terugdringen milieuvervuiling. “Tot op vandaag worden loopschoenen voornamelijk vervaardigd uit plastic. 99 procent van het gebruikte materiaal in loopschoenen is plastic,” aldus het Franse label, dat vier jaar lang onderzoek deed naar geschikt materiaal voor de Condor. “Achter het ontwerp van de Condor gaan meerdere nieuwe eco-technologieën schuil, terwijl de vormgeving geïnspireerd is op de botstructuur van de Zuid-Amerikaanse condor.”

Veja is een vegan schoenenmerk, dat in 2005 werd opgericht in Frankrijk. Het label zoekt naar eigen zeggen steeds naar nieuwe manieren om schoenen te verduurzamen. Met name Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn grote markten voor Veja.

https://fashionunited.nl/nieuws/mode/veja-komt-met-allereerste-ecologische-sportschoen/2019091943624

8 oktoberComments Off,
Comments

Comments are closed here.