DUTCH SUSTAINABLE FASHION WEEK: DUURZAAMHEID IN HAARLEM

DUTCH SUSTAINABLE FASHION WEEK: DUURZAAMHEID IN HAARLEM

Bron: Haarlem City Blog

 

Yesss, vanaf vandaag is de Dutch Sustainable Fashion Week weer in volle gang. Tijdens dit jaarlijkse evenement staat Nederland een hele week (6 t/m 12 oktober) in het teken van duurzame mode. Landelijk laten honderden modezaken en -merken zien hoe zij op hun eigen manier een steentje bijdragen aan een betere en gezondere wereld. Ook dit jaar zijn er weer volop inspirerende evenementen bij duurzame Haarlemse ondernemers. Van workshops tot een catwalk en een talkshow met diner. Kortom: Haarlem kleurt groen! En wat zijn we er trots op.

 

 

De kledingbranche behoort tot de meest vervuilende industrieën ter wereld. Ieder jaar komt er 35 miljard kilo aan kleding bij en alleen al in Haarlem gooien we ieder jaar 1 miljoen kilo kleding weg. Tijdens de DSFW wordt duurzame mode toegankelijker gemaakt voor iedereen. Op creatieve en speelse wijze leer je meer over het proces van kleding maken en hoe we langer van onze kledingstukken zullen genieten.

 

Dutch Sustainable fashion Week Sur Atelier en Brand Mission

 

Bij Tiesjurt kunnen volwassenen en kinderen een eigen design maken. Josefien van Geloven heeft een Sewing Circle waar je een eigen kledingstuk kunt vermaken. Sûr Atelier heeft een workshop armbandjes maken en een catwalk in de winkel. Bij Brand Mission leert een stylist je welke kleding goed bij jouw figuur past. En Mama Gaia heeft een avondprogramma met diner, modeshow en verschillende sprekers.

 

 

Je herkent de deelnemende duurzame winkels aan het bord op het raam en de tijdelijke graffiti groene hanger op de stoep voor de winkel. Via de Zappar app scan je de code en kun je in 3D de route volgen naar de verschillende winkels. Het volledige programma staat op Haarlem Doet Duurzaam en de deelnemers in Haarlem en de rest van Nederland vind je op de website van Dutch Sustainable Fashion Week.

 

Dutch Sustainable fashion Week Cé Mooz

 

Bij Haarlem City Blog worden we vaker geïnspireerd door duurzame, Haarlemse ondernemers op het gebied van interieur, lifestyle, beauty en mode. Je leest er meer over in onze groene lijstjes.

 

Dutch Sustainable Fashion Week

 

Waarom

Wist je dat er voor het maken van één T-shirt 1000 liter water nodig is? En dat de textielindustrie in 2015 zorgde voor een uitstoot van 1,2 miljard ton aan CO2? Dat is meer dan de uitstoot van al het internationale vliegverkeer en de scheepvaart samen. Precies. Dát is waarom. De Dutch Sustainable Fashion Week is bedoeld om modebewust Nederland voor te lichten over duurzame mode. Als we nog lang van deze wereld willen blijven genieten, is het namelijk belangrijk dat niet alleen de consument maar ook de ondernemer sneller kiest voor een duurzame optie.

 

Dutch Sustainable Fashion Week

 

Vaak is het probleem echter dat we niet genoeg weten van duurzaamheid. Wanneer je een kledingzaak bezoekt of online shopt, is het nog steeds lastig om bewuste keuzes te maken. Waar begin je? Waar moet je op letten? Daarnaast willen we het liefst niet inleveren op stijl, want we moeten natuurlijk wel goed voor de dag komen. Door modezaken en merken te helpen met het verspreiden van een transparante boodschap, helpt DSFW zowel de winkels als ook de consumenten om met elkaar gezamenlijk te streven naar een duurzame modebranche.

 

 

Meer duurzaamheid in Haarlem

Natuurlijk zijn er nog veel meer bedrijven in Haarlem die niet bij de modebranche horen, maar wél duurzaam of gedeeltelijk duurzaam werken en we vinden het belangrijk ook hier aandacht aan te besteden. Daarom volgen er gauw meer blogs over bijvoorbeeld duurzame horeca, home & lifestyle winkels en zaken in de beautybranche. Stay tuned!

7 oktoberComments Off
Comments

Comments are closed here.