Ecoalf

Ecoalf

ECOALF werd opgericht door Javier Goyeneche in 2012 om innovatie in gerecyclede kleding te realiseren.

Het idee voor een echt duurzaam merk werd geboren uit een diepe frustratie tegenover het overmatig gebruik van de natuurlijke hulpbronnen van de wereld en de hoeveelheid afval dat geproduceerd door de geïndustrialiseerde landen – in het bijzonder door de mode-industrie.

Maar ECOALF is meer dan een bewuste kledingmerk; Het is een missie om de eerste generatie van gerecycleerde producten te maken met dezelfde aandacht voor kwaliteit, design en technische eigenschappen als de beste niet-gerecycleerde producten in de markt.
Om 100% transparantie te waarborgen en de hoogste niveaus van kwaliteit, beheert het ECOALF team het volledige proces van afvalinzameling tot recycling technologieën, productie, het ontwerp en de detailhandel.

Lopende initiatieven werken om afgedankte visnetten, plastic PET-flessen, gebruikte banden, koffiedik, industrieel katoen en wol in hoogwaardige garens en componenten voor kleding, accessoires en schoenen te verwerken.
Het merk biedt een bewuste alternatief zonder compromis. Misschien wel het allerbelangrijkste, het biedt een praktisch voorbeeld dat het absoluut geen noodzaak is om verder te gaan met uitputting van natuurlijke hulpbronnen van de aarde in het belang van de productie.

www.ecoalf.com

30 septemberComments Off
Comments

Comments are closed here.