To do
Haarlem

Nieuws

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die langer met hun kleding willen doen. Vaak weten mensen alleen niet precies hoe ze dat het beste kunnen doen. Van 5 tot 28 oktober krijgen mensen gratis tips in de Fair Fashion pop-up aan de Gedempte Oude Gracht 3.

Fair Fashion kaart van Haarlem

Fair Fashion pop-up

Kleding ruilen, workshops, exposities  en duurzame tips
Kom van 5 t/m 28 oktober naar de Fair Fashion pop-up in Haarlem. Volg een workshop, ontmoet duurzame ondernemers en kom kledingruilen. Tijdens de pop-up is er veel aandacht voor hergebruik, recyclen, repareren en upcyclen. Bezoek aan de pop-up en deelname aan de activiteiten zijn gratis! 

Workshop overhemden vermaken en host

Carien van StitchStudio verhuist haar naaiatelier tijdelijk naar de pop-up en is van woensdag tot en met zaterdag aanwezig. Hier zal ze kleding voor de kledingruil innemen en kleding samen met jou vermaken. Ook geeft ze een workshop om van oude overhemden iets nieuws te maken.

Datum en tijd: woensdag 25 oktober 13:00-15:00 uur
Locatie: in de pop-up
Aanmelden: stuur een mail naar info@stitchstudio.nl met daarin je naam en telefoonnummer

Kids workshop: sneakers pimpen

Designer Helina Guleria ontwerpt en maakt kleurrijke interieur items met aandacht voor duurzaamheid en het behouden van culturele ambacht. In haar workshop kunnen kinderen sneakers upcyclen. Ze leren werken met tweedehands materialen en een eigen stijl ontwerpen. Leeftijd: 6-14 jaar.

Datum en tijd: vrijdag 6 oktober 15:30-17:00 uur en woensdag 18 oktober 15:00-16.30 uur
Locatie: in de pop-up
Aanmelden: stuur een mail naar info@helinaguleria.com met daarin je naam, telefoonnummer en welke dag je wilt meedoen

Fair Fashion winkelroute

Van 5 tot en met 11 oktober is Dutch Sustainable Fashion Week. Een landelijk evenement dat duurzame mode-ontwikkelingen zichtbaar en toegankelijk maakt. In Haarlem volg je de groene kledinghangers op de stoep, zo loop je de Fair Fashion-winkelroute langs duurzame ondernemers.

Datum: donderdag 5 tot en met woensdag 11 oktober
Locatie: door de hele stad

DSFW Events
Haarlem