To do in Enschede

Dit jaar brengen wij duurzame mode voor de tweede maal naar het hart van Enschede, met een reeks inspirerende activiteiten en initiatieven om ons bewustzijn te vergroten over de impact van mode op het milieu en de samenleving.

 

Slow fashion

Kom van 5 t/m 8 oktober naar Concordia aan de Langestraat 56 voor de Sustainable Fashion Experience Enschede! Vier dagen lang Slow Fashion: “Changing the way we create & experience fashion”

Programma

Sustainable Fashion Shoppen, Swappen & Beleven

Donderdag 5 oktober van 10:30 – 17:00 uur:
Overlap Swap Station in de Expo Ruimte van Concordia met duurzame fashion tips en een presentatie van de ECOPOLITAN Jurk die te lezen is als een Magazine. Ook de Concordia Shop is 4 dagen gevuld met Sustainable Fashion Design, accessoires en lectuur.

Donderdagavond 5 oktober openingsavond met een Paneltalk. Kom meepraten met experts op het gebied van duurzame kleding en textiel. van 19:30 – 22:00 uur, inloop vanaf 19:00 uur.

Vrijdag 6 oktober van 10:30 – 17:00 uur
Kun je net als donderdag terecht voor Sustainable Fashion in de Concordia Shop en in de Expo Ruimte kun je weer waardevolle kledingstukken ruilen voor andere mooie items.

Vrijdag namiddag 6 oktober van 17:30-19:30 uur;
Hoe kunnen we de huidige fashion industrie verduurzamen? Samen kijken naar korte documentaires/films en discussiëren in het Auditorium van de Expo Ruimte. Inloop vanaf 17:00 uur.

Zaterdag 7 oktober van 10:30 -17:00 uur
Sustainable Fashion Experience in de Concordia Shop en in de Expo Ruimte met een DIY label-actie van Quinta Bies.

Zondag 8 oktober van 12:00 – 17:00 uur
Sustainable Fashion Experience in de Concordia Shop en in de Expo Ruimte. Kunstenaar Quinta Bies geeft live met haar label-actie een extra Slow Fashion tintje aan je geruilde of bestaande kleding.

Sustainable Initiatieven, Fashion Designers en Sprekers:
Overlap Swap Station ECOPOLITAN Magazine Hellen van Rees Jasmijn Miltenburg Turtlehorn Hug Paul Kruize Anton Luiken Marjon Kok

Concordia Expo
Bij Concordia Expo zijn de hele maand oktober ook nog diverse exposities te zien die gaan over; ‘De invloed van de mens op de natuur’. Zo zet Overlap samen met Concordia duurzaamheid op de kaart in Enschede.

Alle events op een rijtje

Sponsoren
Enschede