In deze documentaire volgen we de oprichters van The Swapshop Monique en Laura. Wanneer deze twee enthousiaste geboren optimisten geconfronteerd worden met de ontzettend hoge bergen textielafval, zijn ze vastbesloten hier iets te doen en richten ze vol goede moed The Swapshop op: De allereerste permanente kledingruil winkel van Nederland. 

 

Wat eerst een heel goed idee en een eenvoudige oplossing leek, bleek een uitdagende reis waarbij ze voortdurend nieuwe problemen ontdekken, maar ook nieuwe oplossingen en bovenal ervaren partners vinden met wie ze onvermoeibaar doorgaan met deze gezamenlijke missie om de textielindustrie te elimineren. 

 

Programma:

13.30-14.00 Inloop

14.00-14.15 High Hopes documentaire vertoning 

14.15-15.00 Panel talk + vragen publiek 

15.00-17.00 DJ 

 

De documentaire is in het Nederlands, met Engelse ondertiteling en wordt opgevolgd door een paneltalk (in het Engels), gehost en georganiseerd door productiebureau Mumster met als gasten Monique Drent (The Swapshop) Britt Zandbergen (Rebel) en Ola Bąkowska (Circle Economy). 

 

Reserveer hier je gratis plekje voor de documentaire en het panelgesprek via en laat je inspireren door de nieuwsgierigheid en vindingrijkheid van deze jonge vrouwen!

 

PANEL

Chanel Trapman (MUMSTER) 

Chanel is de host van dit panel. Zij richtte 8 jaar geleden campagne bureau MUMSTER op. Dit grensverleggende bewuste campagnebureau voor pioniers in de mode-industrie zet inspirerende visies in de schijnwerpers om impact te maximaliseren en positieve verandering te versnellen. Het is Chanels missie om ervoor te zorgen dat alle benodigde elementen op de juiste plek aansluiten, de juiste mensen op het juiste moment bereiken en dat doet ze als geen ander. Naast panelhost is Chanel ook de maker van de prachtige documentaire High Hopes. 

 

Monique Drent (The Swapshop)

Monique is een wandelend voorbeeld van de Japanse term ‘Ikigai’. Wat ze leuk vindt, waar ze goed in is en wat de wereld nodig heeft, heeft ze gecombineerd in het prachtige impactproject The Swapshop. Samen met mede-oprichter van The Swapshop Laura Suijkerbuijk zet ze koers naar een volledig circulair businessmodel. Deze dames houden ervan om complexe problemen op te lossen en samen te werken met partners om hun missie te volbrengen. En bovenal zorgen ze voor veel plezier onderweg!

 

Britt Zandbergen (Rebel)

Britt is houdt zich als consultant circulaire economie bij Rebel dagelijks bezig met het oplossen van circulaire vraagstukken. Zij heeft samen met haar collega’s voor The Swapshop én de onlangs gelanceerde circulaire laptop sleeve The Puffer lifecycle assessments uitgevoerd. Hierdoor heeft The Swapshop inzicht gekregen in de voorkomen milieu-impact (gemeten in water, CO2 en energie) van hun werk. Met een achtergrond in ‘Complex System Engineering & Management (TU Delft) en een gigantische passie voor het verduurzamen van deze wereld, weet Britt een prachtige verbinding te maken tussen haar hart en haar hoofd. Dit is wat de wereld nodig heeft! 

 

Ola Bakowska (Circle Economy)

Ola is strateeg circulair textiel en kleding bij Circle Economy. Deze, van origine, fashion designer heeft besloten zich te richten op het verduurzamen van de textielindustrie na het volgen van een master innovatie management in London. Ze is een empathische verhalenverteller met een kritische geest. Ola combineert haar creativiteit feilloos met een sterk analytisch vermogen. Hierdoor kijkt ze naar complexe vraagstukken in de textielindustrie vanuit een helikopter view, maar is ze ook in staat om in te zoomen op details. Dit pakket aan kennis en skills zorgt ervoor dat Ola een genot is om naar te luisteren! 

Features
Business Event
Gratis Entree
Gratis Parkeren
Indoor Event
Official DSFW Event
Op Uitnodiging
Outdoor Event
Voor o.a. Kinderen
Event Details
Startdatum:
08/10/2023
Einddatum:
08/10/2023
Starttijd:
13:30
Eindtijd:
17:00