Wil je net als koningin Maxima zien hoe de shredder van MUD Jeans werkt en alles te weten komen over circulaire jeans? Kom dan naar ons Circulaire Denim Event!

In mei 2022 won Mud Jeans de Koning Willem 1-Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Een reden voor Koningin Maxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, om MUD Jeans in het najaar 2022 een bezoekje te brengen. Ze deed daar hoogstpersoonlijk een oude jeans in de shredder en keek geïnteresseerd toe hoe deze in kleine stukjes gehakt werd.

“Tijdens het bezoek heeft Koningin Máxima een oude jeans ingeruild, die ze enthousiast in de shredder stopte, en ze heeft er eentje meegenomen. Van de vezels van deze oude jeans maken wij weer nieuwe spijkerbroeken. Ik hoop vooral dat het oprecht haar intentie is om hem te dragen en zodra de jeans versleten zijn, hem terug te brengen. Dat is natuurlijk het idee erachter. We hopen dat ze achter dat circulaire idee staat en natuurlijk dat hij lekker zit”, reageert Petra Wentholt namens MUD Jeans. (Bron: Biojournaal)

Circulaire jeans
Duurzame jeans worden gemaakt van biologisch katoen en vaak een klein beetje elastaan voor de rekbaarheid. Soms is er nog een combinatie met andere materialen zoals hennep of lyocell. Om meer gebruik te maken van alle jeans die er gemaakt zijn is de techniek ontwikkeld dat jeans ook gemaakt kunnen worden van gerecyclede katoen. Daarvoor worden jeans in een shredder klein gemaakt en van het materiaal dat dan overblijft worden nieuwe draden gemaakt. Dit wordt gecombineerd met nieuwe biologische katoen voor de stevigheid van de stof.

Als dit materiaal is dat afkomstig is van door consumenten gedragen jeans, heet dit post-consumer katoen. Als dit van jeans materiaal is wat tijden het productieproces overblijft (restmateriaal) heet dit pre-consumer katoen. MUD Jeans is de afgelopen jaren bezig geweest om in samenwerking met Saxion Hogeschool een 100% gerecyclede jeans te ontwikkelen. Daarvoor combineren ze mechanische gerecyclede jeans met groene chemisch gerecyclede jeans. Samen geeft dit een 100% duurzame stof die heel sterk is en heel soepel.

Bert van Son
30 jaar geleden richtte Bert van Son MUD Jeans op en het bedrijf heeft veel ontwikkelingen doorgemaakt maar is altijd trouw gebleven aan haar missie: “het is onze missie om de vervuilende mode-industrie te veranderen door te beginnen met hét meest populaire kledingstuk: de spijkerbroek”.

Op zaterdag 7 oktober komt Bert van Son naar Nieuw Mos Warenhuis om daar te vertellen over deze missie en over de recentste ontwikkelingen bij MUD Jeans met hun 100% gerecyclede jeans. En natuurlijk beantwoord hij al je vragen over de duurzame productie van jeans. Samen met Cherisa Schouten zal hij de eerste oude MUD Jeans ter plekke in de shredder te doen.

Cherisa Schouten
Cherisa Schouten is een Amersfoortse die er voor gekozen heeft om haar modellenwerk enkel nog in te zetten voor duurzame merken. Een spannende stap die zij vorig jaar maakte en met veel succes! Je hebt haar misschien al voorbij zien komen in de nieuwste video’s van A Beautiful Story en ook voor MUD Jeans heeft zij modellenwerk gedaan. Bij Nieuw Mos was zij al klant en afgelopen voorjaar heeft zij met veel plezier voor ons de jaarlijkse Modeshow geopend. Op 7 oktober zal zij een volledig circulaire denim japon dragen ontworpen en gemaakt door Petra van den Bend van DenimDutchie

Petra van der Bend
Zoals zij zelf omschrijft: “ontstaan uit verbazing en verwondering over de achteloze verspilling van kleding/textiel en meubels en gegrepen door de schoonheid, diversiteit aan tinten blauw en de ontelbare toepasbaarheid van denim, aka jeans of spijkerstof.” Petra maakt de meest uiteenlopende dingen van denim, meestal in opdracht. En voor MUD maakt zij speciaal meubilair hoezen, laptop sleeves, armbanden en nog veel meer van oude MUD jeans. Zij is op 7 oktober ook aanwezig en je kunt haar werk bewonderen, passen en met haar in gesprek gaan over circulaire denim.

Hup, de shredder in
Wil je zelf je oude MUD jeans of andere jeans meenemen om in de shredder te doen dan kan dat die middag en nog de hele week erna. Heb je een andere jeans voor in de shredder, dan is het belangrijk dat er niet meer dan 4% elastaan in de broek zit. Stop je een jeans in de shredder dan krijg je 10% korting op de aanschaf van een nieuwe MUD Jeans. De eerste 5 mensen die hun oude jeans in de shredder komen stoppen krijgen deze toffe Tote bag van MUD Jeans cadeau!

Wil je starten met duurzamere kleding? Begin eens met een jeans!
In ons assortiment Mud Jeans en Kuyichi jeans zitten al veel jeans met een combinatie van biologisch katoen en gerecycled katoen. Sowieso zijn alle jeans die je bij Nieuw Mos Warenhuis aanschaft 100% duurzaam. Daarom geven wij op zaterdag 7 oktober 10% korting op ALLE jeans. Een mooie manier om met een duurzame jeans kennis te maken.

Features
Business Event
Gratis Entree
Gratis Parkeren
Indoor Event
Official DSFW Event
Op Uitnodiging
Outdoor Event
Voor o.a. Kinderen
Event Details
Startdatum:
07/10/2023
Einddatum:
07/10/2023
Starttijd:
15:00
Eindtijd:
17:00