Tristan & Thera – Vetjebol

Tristan & Thera – Vetjebol

Thera en Tristan zijn de blije gezichten achter de blog ‘Vetjebol’. Sinds 2014 zijn zij op ontdekkingsreis naar een bewuster leven. Op hun blog lees je over alles mooie en eerlijke kleding, groene hotspots, lekkere recepten en vind je handige duurzame tips.

In deze blog kun je lezen over, volgens hen, het keyword voor duurzaamheid: bewustwording.

Bewustwording is het allerbelangrijkste

4 jaar geleden werden we veganist. Voor ons betekent veganisme niet alleen lekker, plantaardig eten, maar vooral ook bewuste keuzes maken. Toch stond dit in het begin niet in lijn met ons koopgedrag. Ons hele leven hebben we kleding verzameld. Onze kledingkasten puilden uit, maar we wisten nog steeds niet wat we aan moesten. We kochten bij fast fashion winkels, ook al wisten we ergens wel dat de productie van deze kleding niet fair kon zijn. Iemand moet de prijs van deze kleding betalen, want wij waren het duidelijk niet.

 

Duurzame lifestyle

Vegan zijn werd een lifestyle. We hoefden er niet meer over na te denken, het ging vanzelf. Op dat moment zijn we verder gaan kijken naar de keuzes die we maken in ons leven: ons koopgedrag. We begonnen met een grote opruimbeurt van onze kledingkasten en ontdekten zoveel mooie en goede kleding die we niet meer droegen. We besloten geen nieuwe kleding meer te kopen. Het werd een soort reset moment. We zijn ons gaan verdiepen in eerlijke en duurzame kledingmerken. En er ging een wereld voor ons open. Als we nu nieuwe kleding willen kopen stellen we onszelf altijd de volgende vragen:

– Heb ik het al?
– Draag ik het over 3 jaar nog steeds?
– Kan ik het van iemand anders lenen?
– Kan ik het tweedehands kopen?

 

Blijf kritisch

Als we dan besluiten dat we iets nieuws willen kopen, verdiepen we ons eerst goed in het merk. Er zijn namelijk veel merken die aan greenwashing doen. Ze doen zich dan duurzamer en groener voor dan ze zijn. Wij willen niet bijdragen aan de enorme belasting die de kledingindustrie op de aarde heeft, aan oneerlijke arbeidsomstandigheden en aan het uitbuiten van dieren. En dat geeft rust. Het bespaart zelfs geld, want we kopen minder en de aankopen die we doen gaan veel langer mee. We kopen meer tijdloze kleding zodat we er niet snel op uitgekeken raken. Bewustwording is het aller belangrijkste, daardoor is ons leven veranderd.

Wij hadden nooit kunnen bedenken hoe leuk het is om bewuster te leven en dit gunnen we iedereen natuurlijk! Op onze blog Vetjebol nemen we je mee in onze zoektocht naar een bewuster leven en delen we makkelijke en plantaardige recepten.

26 aprilComments Off,
Comments

Comments are closed here.