Noor – Tiny Temple

Noor – Tiny Temple

Noor is een tweedehands en vintage fanaat die haar kennis hierover deelt op haar blog Tiny Temple. Daarnaast geeft ze workshops over een duurzame garderobe en komt ze als duurzaam stylist  bij mensen thuis om vanuit de basis, de kledingkast te beginnen. Ook kun je samen met haar op duurzaam, vintage of kringloop winkeltour om inspiratie op te doen en nieuwe adressen te ontdekken. Waar die liefde voor tweedehands vandaan komt? Je leest het in deze blog!

 

Toen ik jonger was vond ik de kringloopwinkel bij mijn ouders om de hoek maar vreemd. Gelukkig nam mijn tante me eens per jaar mee naar binnen, waardoor ik al snel de fijne kant van tweedehands ontdekte. Als tienermeisje vond ik mode in tijdschriften maar al te leuk en volgde ik wat de sterren droegen op de voet. De toffe items in de bladen vond ik af en toe zomaar in de kringloopwinkel. En dan ook nog met een ‘kleedgeld-proof’ prijskaartje eraan!

Mijn eerste items uit de kringloop winkel (zonnebril en tas) heb en draag ik nog steeds, want “wie wat bewaart die heeft wat”. Vooral tijdens mijn studententijd ging ik regelmatig naar verschillende kringloopwinkels. Ik vond het leuk om items te dragen die net even anders waren. Daarnaast kocht ik ook sale items bij fast fashion ketens, beide vanwege mijn kleinere budget. Maar wat mij opviel was dat ik juist over de kringloop items complimenten kreeg. Blijkbaar lieten die items mij en mijn persoonlijkheid écht zien.

Later zag ik de documentaire ‘The true cost’, welke op dat moment (iets meer dan een jaar geleden) mijn ogen deed openen. Waarom zou ik nog naar de uitverkoop gaan bij fast fashion ketens, terwijl ik voor hetzelfde (weinige) geld de mooiste tweedehands items kon vinden?

 

Iedereen tweedehands

 Persoonlijk zie ik niet waarom je niet eerst tweedehands zou zoeken, voordat je nieuw koopt. Natuurlijk snap ik wel dat niet alle items geschikt zijn om door te geven nadat ze (door mij of anderen) al lange tijd zijn gedragen. Maar als je verder kijkt dan ondergoed is ‘one man’s trash’ toch echt ‘another man’s treasure’.

Wat ik vooral jammer vind, is dat vintage op het punt staat om uit te sterven als we zoveel fast fashion blijven kopen. Meestal is fast fashion van slechte kwaliteit om de prijs zo laag mogelijk te houden. Dit zorgt ervoor dat de items gemakkelijk kapot gaan en dus niet levenslang mee kunnen. Zo kun je het nooit aan je kinderen/kleinkinderen doorgeven. En laten de items van mijn oma nou net de mooiste en meest bijzondere items in mijn kast zijn. Niet on-trend? Daar geloof ik niet in. Stijl gaat juist om jouw persoonlijkheid laten zien en daardoor kunnen stralen. Ik doe dat het liefst in de prachtige items van mijn oma.

 

Vertel jouw verhaal met kleding

Want, je kunt je kleding gebruiken om de wereld te laten zien wie jij bent. De kleding die ik draag, vertelt mijn verhaal maar ook een verhaal op zich. Als iemand mij complimenteert over een tof item, dan kan ik met heel mijn hart zeggen dat het duurzaam is, omdat het van mijn oma was of tweedehands gekocht is. Daardoor kan ik dan ook meteen vertellen over mijn grootste passies, kringloopwinkelen en anderen helpen zichzelf te laten zien aan de wereld, zonder dat de aarde of de mensen die erop leven hier de dupe van zijn! Er is toch ook niks mooiers? Dus lekker á la Wildchild (de film) met je vriendinnen lol hebben in de kringloopwinkel in de buurt!

 

Voor tweedehands kleding inspiratie, winkeltips en alle styling services die Noor aanbiedt kijk je op Tiny Temple.

8 augustusComments Off,
Comments

Comments are closed here.