Chantoile Mûres is een inspirerende levensgenieter én eigenaresse van haar blog CHANTOILE. Op haar blog schrijft ze over haar beleving van duurzame mode en hoe zij op een positieve manier kan bijdragen aan de wereld en aan de mode-industrie.

Duurzaam en Mooi; het beste van twee werelden

Al jaren ben ik onlosmakelijk verbonden met mode en kleding. Het begon met een haat-liefdeverhouding die uitgroeide naar een passie voor kleding. Toen ik nog een jaar of 19 was, kon ik mijn draai niet goed vinden met mode. Ik werd ‘het meisje van de paspop’ genoemd. Mijn vriendinnen noemden mij zo, omdat ik altijd alles kocht wat de paspop in de winkel droeg. Hierdoor leerde ik al snel mijn stijl verder te ontwikkelen en liet ik me zoals velen verleiden tot het kopen van veel fast fashion. Mode kreeg langzaam een steeds grotere rol in mijn leven. Eigenlijk heel grappig en ironisch om te vertellen dat mode zo een grote rol is gaan spelen in mijn leven nu in vergelijking met toen.

 

Idealisme en mode hand in hand

Sinds twee jaar heb ik mijn draai met kleding helemaal gevonden. Ik wilde mijn idealisme en liefde voor kleding samen bundelen, omdat ik zeker wist dat het ook anders kon. Dat voelde voor mij ook gelijk goed. Mijn reis op zoek naar duurzame mode en andere duurzame oplossingen voor kleding begon. Al vrij direct richtte ik mijn blog op, omdat ik nog niet echt veel informatie kon vinden over duurzame mode die ook bij mijn stijl en smaak paste.

 

Duurzame mode toegankelijk voor elke vrouw

Al snel ontdekte ik mooie, transparante en duurzame modemerken die hele mooie dingen maken. Op mijn blog vertel ik daar graag over, omdat ik wil laten zien aan alle vrouwen in Nederland dat duurzame mode echt heel draagbaar en mooi is. Mijn doel is dan ook om te laten zien dat duurzame kleding een hele haalbare kaart is en toegankelijk voor elke vrouw. Inmiddels is dit mijn levensmissie aan het worden, want naast mijn blog run ik nu ook mijn eigen webshop met duurzame kleding. Een hele onderneming, maar ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet.

 

Wederkerigheid en Compassie

Het valt mij heel erg op dat veel mensen nog steeds niet willen weten waar hun kleding vandaan komt en daar verwonder ik me over. Ik bekeek al veel documentaires over de kledingindustrie en die waren ronduit schokkend. Mijn geloof in wederkerigheid is enorm en ik kan er met mijn verstand niet bij dat je in deze tijd nog de andere kant op kijkt en doet alsof het er niet is. De problemen zijn er en ze verdwijnen niet als jij de andere kant op kijkt. Behandel anderen, zoals jezelf behandelt wilt worden. Wees lief voor jezelf en voor de wereld om je heen.

Met compassie voor elkaar kunnen we heel ver komen. Toon compassie voor de maker van je kleding. Ook hij of zij verdient een eerlijk loon. Toon compassie voor het milieu en de volgende generaties die hier nog op onze planeet zullen leven. Maar vooral; heb compassie met jezelf. Gun het jezelf om een gezondere en duurzamere leefomgeving te creëren. Zo wordt de wereld weer mooi.

Het klinkt allemaal heel erg cliché en wellicht een tikkeltje zoetsappig en dat klopt, want dat is het misschien ook. Het is wel de waarheid en ik hoop dat jij jezelf ook die waarheid gunt. Net als mijn mede bloggers en ik op deze geweldige pagina van DSFW. Samen komen we er wel!