To do in Amsterdam

Welkom bij de 10e editie van de Dutch Sustainable Fashion Week. Van 5 t/m 11 oktober openen we de deuren in de Kalverstraat en heten we alle modeliefhebbers van harte welkom. Deze week staat in het teken van mode met een geweten. Ontdek de nieuwste trends op het gebied van duurzame mode.

Nieuws

*Top 5 van to do’s tijdens de DSFW 2023 A’dam*

1. We trappen de eerste dag (5okt 9-11u) af met een panel & breakfastgesprek voor een stevig debat over sustainability in de hedendaagse winkelstraat. Aan tafel zitten tal van stakeholders uit de fashion, retail en vastgoedwereld.

2. Op zondagmiddag (8okt 16-18u) is er een influencerborrel voor iedereen die zich actief bezig houdt fashion en sustainability.

3. Je kunt de hele week je oude kleding ‘swappen’ voor hippe andere kleding of kom shoppen bij upcoming duurzame merken.

4. Speciaal programma voor tieners! O.a. met The Young Fashion Academy + closingparty

5. Laat je kleding personaliseren of repareren bij o.a De Steek.

*Dutch Sustainable Fashion Week Amsterdam*

Van 5 t/m 11 oktober 2023, 10-18u

Rooftop restaurant La Place, Kalverstraat 201, Amsterdam

Gratis entree

Na 30 keer dragen nog steeds stijlvol.

De Impact van Ons Kledinggebruik is enorm: Laten We Samen Onze Kleding weer vaker dan 30 Keer Dragen

In een tijdperk van steeds veranderende modetrends en snel consumptiegedrag is het hoog tijd dat we stilstaan bij de impact van ons kledinggebruik op het milieu. Een recente studie toont aan dat consumenten gemiddeld slechts 20% van hun kledingstukken minstens 30 keer dragen voordat ze deze afdanken. Deze trend heeft aanzienlijke gevolgen voor het milieu en onze planeet.

De mode-industrie is verantwoordelijk voor een aanzienlijke bijdrage aan de wereldwijde CO2-uitstoot, met de productie van nieuwe kledingstukken die enorme hoeveelheden water, energie en grondstoffen vereist. Bovendien resulteert het snel afvoeren van kleding in enorme hoeveelheden textielafval die vaak niet biologisch afbreekbaar zijn en stortplaatsen en incinerators belasten.

Het milieu wordt ook tijdens het gebruik van kleding sterk beïnvloed. Wist u dat het wassen en drogen van kleding tijdens de levensduur ervan verantwoordelijk kan zijn voor ongeveer 35% van de totale milieubelasting van een kledingstuk? Dit omvat het energieverbruik, waterverbruik en de uitstoot van microvezels in onze oceanen.

Maar er is hoop. We kunnen de impact van ons kledinggebruik verminderen door bewuste keuzes te maken. Laten we ons gezamenlijk inzetten om onze kleding minstens 30 keer te dragen voordat we ze afvoeren. Hier zijn enkele tips om dit te bereiken:

  • Investeer in hoogwaardige kledingstukken die langer meegaan, bij voorkeur van duurzaam geproduceerde materialen.
  • Repareer beschadigde kledingstukken in plaats van ze weg te gooien. Repairshops zijn weer helemaal terug van weggeweest.
  • Koop tweedehands kleding of neem deel aan kledingruilfeesten. Of als je weet dat je het minder dan 30 keer zal dragen, leen het dan bij een kledingbibliotheek.
  • Leer hoe je kleding te onderhouden om ze in goede staat te houden. Was bijvoorbeeld kleding op lagere temperaturen en droog ze aan de lucht om energie te besparen.
  • Leer hoe je je kledingstukken goed kunt combineren om unieke sets samen te stellen 

Wij roepen iedereen op om bewuste keuzes te maken bij het gebruik van hun kleding. Door onze kleding minstens 30 keer te dragen, verminderen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar dragen we ook bij aan een meer duurzame en verantwoorde mode-industrie.

Laten we samenwerken om de manier waarop we met onze kleding omgaan te veranderen en een positieve impact te hebben op mens en milieu. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze kleding langer meegaat dan 30 keer, en zo een verschil maken voor onze planeet.

DSFW events
Amsterdam

Sponsoren
Amsterdam