Wat is een capsule garderobe?

Wat is een capsule garderobe?

Wat is een capsule garderobe?

Bij een capsulegarderobe stel jij je misschien een klein rekje voor. Een minimalistisch design rek met alleen speciale, perfecte items, hangend aan hippe hangers. De kledingstukken zijn klassiekers, in rustige basis tinten, aangevuld met vintage vondsten en onverslijtbare erfstukken. Het klinkt ideaal, maar ook een beetje onbereikbaar, iets wat misschien niet helemaal bij je past.

En natuurlijk snap ik dat je dit ‘ideale’ beeld voor je ziet. Het is het beeld wat veel gedeeld wordt op social media. Maar wist je dat een capsule garderobe er ook heel anders uit kan zien? Met minder mooie hangers bijvoorbeeld, of eclectisch met veel prints & kleur, of een mix van klassiekers en trendy items, of basics aangevuld met gekke impuls aankopen. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Een capsule garderobe is vooral iets heel persoonlijks.

Zo bestaat een capsule garderobe uit een selectie van kledingstukken uit jouw kleding kast. Jouw eigen kleding dus. Je selecteert zo’n 36 stuks, die je gedurende één seizoen, zo’n 3 maanden draagt. En na drie maanden selecteer je weer opnieuw. Sommige items draag je meerdere seizoen, sommige niet.

En het mooiste? Zodra jij jouw kledingstukken selecteert, blijk je genoeg goede items te hebben. Door ze nu meer ruimte te geven worden ze vanzelf mooier. Een capsule opbouwen kun je vergelijken met een vitrine inrichten, of een etalage. Je zet je zorgvuldig uitgezochte ‘niemendalletjes’ voor drie maanden in de spotlights. Redelijk ideaal dus. Hoe fijn. Enjoy 🙂

Ongedragen kleding

We dragen maar een klein percentage van wat er in onze kledingkast hangt.
Het verschil is vooral groot tussen de hoeveelheid kleding die we denken te dragen en de hoeveelheid die we ook daadwerkelijk dragen. In Nederland denken we dat 38 procent van onze kleding in de kast blijft hangen. In werkelijkheid dragen we 71 procent niet.

7 oktoberComments Off
Comments

Comments are closed here.