Een volle kledingkast, wat kun jezelf doen?

Een volle kledingkast, wat kun jezelf doen?

 

Leoni Huisman is auteur en een international bekende in de fashion, design & creative agency wereld. Haar studio heeft het DSFW campagne materiaal voor dit seizoen ontwikkelt. Ze schreef ‘De capsulegarderobe’. Het ultieme handboek, vol goede en praktische tips om je kledingkast op te ruimen, je toekomstige kleding aankopen te verminderen, je gedrag te verduurzamen, en het bevat waardevolle styling adviezen. Gedurende de Dutch Sustainable Fashion week, schrijft zij elke dag een blog voor ons.

Do 6 oktober,

Een volle kledingkast, wat kun jezelf doen?

Yes, de Dutch Sustainable Fashion Week is weer van start gegaan. Ik heb de eer om elke dag iets te mogen schrijven voor jullie. Hoe fijn. Ik zal jullie meenemen in het verduurzamen van je garderobe. Wat kun je zelf doen als consument? Zo kun je sustainable items aanschaffen, of kleding huren, of swappen, of alleen nog maar vintage aankopen doen. Maar je kunt ook naar je consumeer gedrag an sich kijken. Lukt het je om mìnder kleding te kopen/ruilen/huren? En hoe doe je dat? En waar begin je?

Nu ja, waar je begint is simpel. Je eigen kast. Ken je dat, dat je voor de kast staat, je kast hangt vol met kleding en toch heb je niets om aan te trekken? Elk item mankeert wel iets. De naad is los, er zit een vlek op, de pijp is te small, het elastiek zit te strak, de kleur doet niets voor je gezicht, het past nergens bij, etc. Uiteindelijk trek je hetzelfde setje aan wat je eergisteren ook al droeg. Diep van binnen verlang je naar een kast waar alleen maar kleding hangt die gewoon goed is. Alles combineert met elkaar, niets is meer vuil, te klein of te groot of hangt er om je schuldgevoel te compenseren. En precies die ideale kast, dat is een capsule garderobe, niets meer of minder. En het mooie? Iedereen kan zo’n kast hebben. Hoe? Daar help ik je de komende dagen bij.

Het voordeel? Simpel, minder is meer! Je hebt dan wel minder kleding in je kast, maar wel meer overzicht, en dus draag je meer. Alle items combineren met elkaar, waardoor je makkelijker verschillende outfits maakt. Alles wat in je kast hangt, sluit aan bij je persoonlijke voorkeur en stijl. Als je iets nieuws wilt, weet
je precies wat, in welke kleur en welk model. En dan draag je het dus ook.
Geen miskopen meer, maar waardevolle en bewuste investeringen. Yes, dat is wat we willen.

6 oktoberComments Off
Comments

Comments are closed here.