Openingsshow – Circular Fashion – Donderdag 4 oktober
De vijfde editie werd groots geopend met een circulaire fashion show in samenwerking met het Ministerie van Defensie. Designer BENCHELLAL toont zijn avant garde collectie gemaakt van oude defensie-uniformen. Het contrast van een marcherend leger met de typische avant garde couture designs van BENCHELLAL belooft werkelijk spectaculair te worden.

Al sinds een aantal jaar is het Ministerie van Defensie koploper op het gebied van circulaire textielverwerking, en daarom ook trotse partner van de DSFW.

Dutch Design Show – Woensdag 10 oktober 2018
Deze show stond in het teken van de vier elementen: water, vuur, lucht en aarde. Vier upcoming designers gaven elk hun eigen invulling aan deze thema’s, waarmee de consequenties van de kledingbranche worden gevisualiseerd. De show droeg uit dat duurzaamheid op diverse manieren kan worden toegepast. Zo staat de collectie van Still Sveta geheel in het teken van duurzame wol, maakt AJ Mets uitsluitend gebruik van restanten stof, brengt Sarah van der Wilk de feiten en cijfers van de branche onder de aandacht en belicht Nine Marin Parre de ‘footprint’ die de industrie maakt. Een inspirerende show met veelzijdige collecties.

Green Fashion Talent Award – Woensdag 10 oktober 2018
Deze ready-to-wear show biedt een podium aan Nederlands meest duurzame en innovatieve merken. De vakjury bestaande uit, influencer Stephanie Broek, designer Monique Collignon, dr. Mariangela Lavanga co-founder van de minor Fashion Industry van de Erasmus Universiteit en gespecialiseerd in ‘slow fashion’ en Michel Smit van het duurzame platform inspiringstories.nl beoordeelt de merken op diverse criteria om zo een van de merken als ‘Green Fashion Talent 2018’ te benoemen.

Talking Trash Show – Vrijdag 12 oktober 2018
Het talentvolle designerduo Trinhbecx heeft de couturecollectie voor deze show ontwikkeld. De gehele collectie is gemaakt van stoffen gefabriceerd van verwerkt GFT afval. Denk hierbij aan stoffen van koffiedik en ananasleer. Van alles uit jouw prullenbak komt voorbij tijdens de Talking Trash show. Tijdens de show wordt het contrast tussen afval en grondstof spraakmakend gevisualiseerd en laat zien wat het gevolg is van alle ontwikkelingen en bijdragen op het gebied van afvalscheiding en recycling.

Show bijwonen?
Alle shows zijn besloten en kunnen enkel bezocht worden op uitnodiging of wanneer je partner wordt via onze crowdfundingcampagne. Wil jij partner van ons worden en één van deze besloten shows bezoeken, vraag dan informatie op via info@bared3.sg-host.com.